Hos KRONE står vi stolte op hver dag for at skabe solidt interiør og iøjnefaldende facader i ærlige materialer. Fra skovens rå træ, der bliver savet, slebet, samlet og behandlet i vores baghave. For at blive pakket og leveret på byggepladsens knitrende grus, hvor vinduet, når det er monteret, bliver forvandlet fra et byggemateriale til en hyggekrog, en hel væg eller arkitektoniske silhuetter. Vi mener nemlig, at et vindue er mere end glas og ramme – det er en mulighed. En mulighed for at skabe særpræget arkitektur. For at bringe inde ud og ude ind. For at bryde rammerne for vinduets klassiske funktioner. Det er nemlig i mødet mellem funktion og æstetik, at vi skaber løsninger, der giver mening og glæde hver dag – år efter år. Hos KRONE tilbyder vi en bred palet af muligheder, sorter og formater, og vi stræber hver dag efter at give mest mulig frihed og fleksibilitet – uanset om det er på tegnestuen, på byggepladsen eller hjemme i stuen

Krone vinduer – træsorter

Træ udgør et varmt, sundt og bæredygtigt valg som byggemateriale, og med KRONE’s hårdttræsvinduer kan du omsætte træets mange fortræffelige egenskaber til værdi i dit byggeri. Vores energimærkede hårdttræsvinduer består af 100% trækerne, hvilket gør dem til en langtidsholdbar investering. Med regelmæssig oliebehandling kan vinduerne bevare deres skønhed og styrke gennem mange år.

Egetræ

Eg, et modstandsdygtigt og smukt træ, præsenterer en dekorativ og livlig struktur. Hos KRONE anvender vi udelukkende europæisk eg af høj kvalitet. Læs mere om vores KRONE EG her.

For at bevare vinduernes glød og beskytte dem optimalt, anbefaler vi at behandle egetræsvinduer og døre 1-2 gange umiddelbart efter montering. Vi behandler træet med klar olie inden levering for at forhindre skimmelsvamp.

Kebony

Kebony er et yderst holdbart og bæredygtigt træ, kendt for sin smukke, mørkebrune farve. Da det er et nåletræ, vil det med tiden udvikle en naturlig, sølvfarvet patina. Kebony er robust og modstandsdygtigt over for slid, sammenligneligt med teak og mahogni, men med endnu større holdbarhed takket være keboniseringen.

Douglas

Douglas træ fremviser et levende og attraktivt udseende med et nuanceret farvespil. Den smukke åretegning tilføjer varme til byggeriet, og træet er ekstremt formstabilt.

Ask

Asketræ, med sin lyse farve og smalle fuger, er yderst fleksibelt og stærkt velegnet til møbler, redskaber samt vinduer og døre.

Mahogni

Mahogni er en smuk, mørkebrun træsort, der bevarer sin glød gennem jævnlig oliebehandling. Vi anvender kun mahogni fra bæredygtige skove for at sikre en ansvarlig praksis.

Kerto

Kerto, et lamineret træ fremstillet af granfiner, tilbyder en utrolig styrke og stabilitet, ideelt til brug i træ/alu vinduer. Dets rå udtryk skaber en kontrastfuld æstetik, perfekt til moderne byggerier.

Få en gratis opmåling